29.03.2024

Відзначили 65-річчя Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької

Ваша реклама

Історична подія. Святковий концерт з нагоди 65-річчя Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької відбувся у новому концертному залі. Він розташований у колишньому приміщенні телерадіокомпанії на бульварі Тараса Шевченка. Його рішенням сесії Тернопільської обласної ради передали коледжу.

“Упродовж 40 років жодній владі це не вдавалось. Тому я хочу щиро ще раз вам подякувати, Михайле Йосиповичу, і депутатському корпусу від нашого всього колективу за цей поштовх до більших звершень”, — зазначив в. о. директора Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької Сергій Маловічко.

65 років тому у Тернополі заснували музичний коледж, а п’ять років потому йому присвоїли почесне ім’я всесвітньо відомої української оперної співачки – Соломії Крушельницької. То ж на новому місці учні і викладачі освітнього закладу святкують подвійну річницю.

“Дякую депутатському корпусу, вони підтримали мою ідею передати фаховому коледжу це приміщення. Тут є унікальна акустична зала для проведення концертів, тут є багато кабінетів, в яких можуть навчати студентів. І фаховий коледж потребував цього”, — заявив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Під час першого святкового концерту у новому приміщенні провели і урочистості. Подяками і грамотами відзначили працівників музичного коледжу. Викладачі наголошують, через війну святковий настрій стриманий. Та не полишають надії відіграти у новому залі переможний концерт.

“Оскільки наша історія багата знаменитими випускниками, я думаю вони із задоволенням після нашої перемоги приїдуть сюди і в рідному Тернополі вони виступлять”, — підкреслила викладачка коледжу Наталія Кравчук.

Повний переїзд у нове приміщення планують вже після опалювального сезону. Адже наразі тут холодно.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,