20.04.2024

Відсвяткував свої 70: художник із Тернопільщини презентував виставку, присвячену ювілею

Креатор буд

Першу персональну виставку Михайла Тиханського презентували у Тернополі. Вона присвячена 70-річчю з Дня народження митця. До експозиції увійшли 45 картин.

Чоловік розповів, бере участь в різноманітних виставках з 1973 року. Часто свої роботи показує на виставках у рідному місті – Монастириська. Там він уже близько 30 років працює художником в районному палаці культури.

Михайло Тиханський каже, переважно малює природу, адже саме вона його надихає. Автор виставки додає, часто його надихають і люди. Цінує в них щирість, відкритість і позитив. Митець зазначає, після розмови з хорошою людиною хочеться жити і творити.

Художник розповів, його роботи є навіть в приватних колекціях українців, які живуть в Італії, Іспанії та Канаді. Митець зазначає, малює усюди, коли приходить натхнення. Нашій знімальній групі показав роботи із останніх поїздок в Карпати та на море. Приваблює його, серед іншого, схід та захід сонця.

У музеї ж зазначають, що митець неодноразово виставляв у них свої роботи. Проте, у складі збірних експозицій. Зараз же відвідувачі мають змогою з головою поринути і насолодитись творчістю лише цього художника.

Заступниця директора Тернопільського обласного художнього музею Ольга Ваврик зауважила, що Михайло Тиханський відомий також, як лауреат обласної мистецької премії ім. Ярослава Музики серед художників аматорів у 2010 році. Каже, художник працює в техніці реалістичного малярства. Його твори представили у хронологічній послідовності – від найдавніших до більш сучасних.

У Тернопільському обласному художньому музеї виставка Михайла Тиханського триватиме 2 тижні. Після цього митець відкриє її у рідному місті Монастириська.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,