27.04.2024

Відновлення річки Рудки: у Тернополі проводять реконструкцію дощового колектора у парку ім. Т. Шевченка

Ваша реклама

8 мільйонів гривень – саме стільки виділили цього року на реконструкцію випускного колектора, що на території парку імені Шевченка у Тернополі. Конструкція збирає дощові води із двох третіх території міста, після чого вони потрапляють у Тернопільський став, зауважують фахівці.

Заступник міського голови Тернополя з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський каже, після очистки дна від намулу там встелять бетон.

Після реконструкції пропускна здатність колектора буде 9 кубічних метрів води в секунду, що зменшить ризики затоплення міста, додає Владислав Стемковський. Окрім того, його не будуть закривати зверху плитами, як це було раніше, він буде, фактично, відтворювати річку. Це спростить і процес його обслуговування.

Під час реконструкції також вдалося спростувати деякі міфи, зокрема, що окрім дощової води у сток потрапляють і каналізаційні відходи. Це, запевняють – не правда.

Цього року планують завершити реконструкцію колектора на території від початку вулиці Білецької і до ставу. У 2021-му ж в планах – ремонт споруди на вулиці Крушельницької.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,