02.05.2024

Відеобронхоскоп для обстеження хворих на COVID-19 передали лікарні швидкої допомоги у Тернополі

Ваша реклама

Тернопільській лікарні швидкої допомоги передали сучасний відеобронхоскоп. Він призначений для дослідження верхніх дихальних шляхів – діагностики та лікування.

Лікар-ендоскопіст КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги” Сергій Стадник розповів, що в апараті вмонтована цифрова відеокамера, яка передає зображення на екран, що дає можливість фахівцям якісно обстежити пацієнта.

Зараз цей відеобронхоскоп використовуватимуть для діагностики і лікування хворих на COVID-19. Лікарня швидкої допомоги базова у Тернополі,  у якій приймають інфікованих коронавірусом. Якщо при обстеженні звичайним бронхоскопом лікар має безпосередній контакт із пацієнтом, то нове обладнання дозволить убезпечити і медика, і пацієнта від можливого зараження.

Директор КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги” Ярослав Чайківський каже, що  відеобронхоскопічна стійка дозволяє дистанційно, дивлячись на монітор, проводити маніпуляцію і зменшує ризик інфікування.

Вартість обладнання 2 мільйони 134 тисячі гривень. Майже 2 мільйони – це кошти міського бюджету, решта – пожертви лікарні.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що з казни міста вже майже 19 мільйонів пішли на придбання медичного обладнання для медзакладів, у тому числі, для лікарні швидкої допомоги.

Вже від завтра медичні фахівці почнуть обстежувати пацієнтів новим відеобронхоскопом. Зауважимо, у лікарні швидкої допомоги наразі лікують більше 30-ти хворих на COVID-19.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,