19.04.2024

Відбулося ще одне судове засідання у справі тернопільського підприємця, якого підозрюють у замовленні підпалу дорогих автівок

Креатор буд

У суді знову розглядали справу тернопільського підприємця. Чоловіка підозрюють у замовленні підпалу елітних автомобілів. Чим завершилося сьогоднішнє судове засідання — дізнавалися наші журналісти.

Тримання під вартою до 23 березня або застава у понад 4 мільйони гривень. Таким є рішення судді у справі Михайла Палагнюка. Минулого року зареєстрували три випадки  підпалу дороговартісних автомобілів. Підозрюють у скоєному бізнесмена, власника торгово-готельного комплексу “Золоте кільце”. Загальна сума збитків становить майже 150 тисяч доларів.

За версією слідства, до вчинення протиправних дій організатор залучив двох виконавців та пособника, які впродовж вересня-грудня 2022 року умисно підпалили 3 автівки преміум класу. Причини таких агресивних дій невідомі.  Підозрюваному Михайлу Палагнюку інкримінують протиправні дії одразу за п’ятьма статтями.

Це вже третє судове засідання у даній справі. На першому суд обрав запобіжний захід, тримання під вартою до 2 березня 2023 року з правом внесення застави 217 тисяч 720 гривень. Друге засідання скасували через стан здоров’я підозрюваного.

17 січня 2023 відбулось третє засідання. Прокурор Юрій Барабан подавав клопотання про зміну запобіжного заходу.  Його задовільнили частково.

“Ми звернулись з своєю пропозицією. Відповідно захист заперечив щодо задоволення даного клопотання. Він вважав що необхідно не потрібно змінювати запобіжний захід, але все ж на переконання прокуратури суд дійшов висновку про зміну даного запобіжного заходу”, — відзначив Юрій Барабан.

Під варту Михайла Палагнюка взяли у залі суду. Він і його адвокат коментувати нам деталі справи відмовились.

Наразі проводиться досудове розслідування. За його результатами буде прийнято рішення про направлення або не направлення кримінального провадження до суду.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,