27.04.2024

Від 1250 до майже 4 тисяч гривень: з вересня тернопільські медики отримуватимуть доплати до зарплати

Креатор буд

Майже 6 мільярдів гривень доплат до зарплати передбачили в Уряді для медиків. У МОЗ зауважили, гроші отримають у лікарнях до кінця вересня.

Завідувачка інфекційного відділення КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Ольга Дивоняк каже, що після того, як заклад почав працювати з Національною службою здоров’я України, то відчули покращення фінансування лікарні, тож хотіли б працювати у тому ж руслі.

Заступниця начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР з економічних питань Мирослава Тарнавська ж каже, що медичні заклади, які укладають угоди із НСЗУ, відповідно отримують кошти від служби.

Перелік працівників, які отримуватимуть доплати, ще не оприлюднили. Відомо, що ці гроші не передбачені для працівників, які задіянні при наданні первинної медичної допомоги.

Мирослава Тарнавська зазначає, що лікарі отримуватимуть 70% від тарифного розряду. Це приблизно 3800 гривень. Медсестри ж отримуватимуть 50% мінімальної зарплати. Це 2,500. І молодші медсестри отримуватимуть 1250 гривень доплати до зарплати. Від вересня і до кінця року, додає фахівчиня. Експерти ж наголошують, зараз робота лікарів, як ніколи важлива і важка.

Завідувачка інфекційного відділення КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” каже, що ризики інфікування медперсоналу є надзвичайно високими, незалежно від того, чи працюють вони в інфекційному відділенні, чи на первинній/вторинній ланці. Кількість хворих, продовжує Ольга Дивоняк, надзвичайно швидко зростає. І, додає – лікарська робота, робота молодшого і середнього персоналу повинна бути достойно оплачена.

До кінця року доплати до зарплати мають отримувати близько 3-х тисяч медиків. Додамо, у Міністерстві охорони здоров’я подали до Мінфіну розрахунки щодо оплати праці на наступний, 2021 рік, відповідно до яких зарплата лікаря має становити не менше 20 тисяч гривень.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,