26.04.2024

Віче з нагоди 112-річчя від дня народження Степана Бандери провели у Тернополі

Креатор буд

112 років з дня народження українського політичного діяча Степана Бандери виповнилося сьогодні, 1 січня. Пам`ять українського націоналіста, очільника ОУН та борця за українську незалежність вшанували у Тернополі.

Про це повідомили в обласній держадміністрації.

Представники влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, жителі міста взяли участь у вічі біля пам’ятника Степанові Бандері. Після спільної молитви поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

За вагомий внесок у встановлення та збереження національної пам’яті, дослідження та популяризацію історії національно-визвольних змагань українського народу, патріотичне виховання молоді та з нагоди 112-ї річниці від дня народження Степана Бандери медаллю «За службу Україні» нагородили голову відокремленого підрозділу громадської організації «Об’єднання Українських Націоналістів (державників)” у Тернопільській області Петра Атаманчука.

Цінним подарунком ОДА нагороджено виконувача обов’язків голови регіональної комісії з реабілітації у Тернопільській області Олександра Голуба та заступника голови громадської організації «Правозахисна організація дітей, репресованих тоталітарним режимом» Марію Мацук.

Грамотою обласної державної адміністрації нагороджено дослідника історії ОУН і УПА, публіциста, заступника директора комунальної установи «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» Сергія Волянюка.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків грамотою нагороджено і члена громадської спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля», учасника бойових дій Сергія Башту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,