27.04.2024

В Україні стартувала національна кампанія донорства

Креатор буд

Фото з мережі Інтернет

Донорська кров може врятувати життя та сприяти у подоланні ворога. Національна компанія донорства стартувала в Україні.

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що під час воєнного стану забезпечення донорською кров’ю та її компонентами є однією з умов забезпечення обороноздатності країни та  запорукою її національної безпеки.

Наразі важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові, яка допомагає не тільки рятувати життя військових, а й проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації.

Аби стати донором, насамперед треба звернутися до  центру крові (практично у кожному місті є центри крові або інші медичні заклади, де можна здати кров).

Можна записатися телефоном у базу донорів у центрах крові свого міста. Всі медичні заклади, які роблять запаси крові, мають власну базу донорів і за потреби крові зв’язуються з ними. Можливо також записатися онлайн в реєстр донорів.

Кожен, хто  бажає донатити  кров, може зареєструватися на відповідних вебсервісах, внести туди всю необхідну інформацію і чекати повідомлення від координаторів.

Донором може стати кожен дієздатний українець віком від 18 років. Серед обов’язкових вимог: маса тіла не менше ніж 50 кг і відсутність протипоказань до донорства. Про протипоказання детально можна прочитати тут.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,