25.04.2024

В Озерній на Тернопільщині люди судяться з місцевою владою через ділянку землі

Ваша реклама

Земля на вагу золота. Це ділянка площею майже два гектари в селі Озерна. Через неї давно конфліктують і вже декілька місяців триває судова тяганина. Впродовж останніх років одразу декілька людей подавали заяви до місцевої сільської ради, аби взяти в оренду цю площу.

В березні необхідні  документи  написала сім’я Михайла Дмитріва.  Поблизу цієї земельної ділянки вони володіють картоплесховищем. А вже в квітні надійшла ще одна заява на користування тією ж землею. В ній було  вказано  імена   Ігоря Велигана та голови місцевої земельної  комісії  Петра Метельського. Ці чоловіки є власниками комори, яка теж знаходиться поблизу вакантної землі. Тепер же долю землі, яка знаходиться між двома об’єктами, вирішує суд. Одна сторона – сім’я Дмитрів. Михайло і дружина тут планують створити власний бізнес, тому й хотіли орендувати вакантну площу, та в березні депутати їм у цьому відмовили.

За словами чоловіка, свою відмову вони не аргументували нічим. Тому є всі підстави вважати, що вони діють в своїх інтересах , а не в інтересах селищної громади.

Такі підозри виникли через те, що місцеві депутати  Метельський і Велиган купили поруч з ділянкою  комору, відповідно – хотіли і землю в оренду. І саме їх прохання, дивується Михайло, задовільнили. Як виявилось – Петро Метельський – це голова земельної комісії, яка вирішувала долю ділянки.

Чому депутати проігнорували один запит, надавши землю привладній особі? За відповіддю ми пішли до Озернянської сільської ради. Прокоментувати нам ситуацію погодився Андрій Метельський. Заступник очільника громади, а також брат голови земельної комісії. Зі слів Андрія Метельського, ділянку надали саме Петру Метельському та Ігорю Велигану, адже ті планують тут збудувати елеватор. А рішення, запевняє  заступник голови громади, приймалось без впливу Метельського, який керує  земельною комісією.
У день зйомки журналісти хотіли зустрітися і з Петром Метельським – тим самим головою земельної комісії і по сумісництву одним з двох орендарів земельної ділянки. Та на зв’язок він так і не вийшов.

Прокоментував ситуацію Ігор Велиган – це один з двох чоловіків, чию заяву на оренду землі депутати підтримали. Він є виконавчим директором кооперативного об’єднання. На базі одного з них вирішили створити елеватор, тоді ж почали шукати необхідну земельну ділянку . Ігор Велиган каже, в чому суть конфлікту не знає, бо він сам в Озерній не проживає.

Після рішення сесії, остаточно крапку у цій земельній історії так і не поставили. Адже Михайло Дмитрів з дружиною почали через суд відстоювати своє право на користування ділянкою.  Судові слухання у цій справі тривали від травня і на крайньому засіданні Феміда таки прийняла рішення на користь Михайла з дружиною.

Сім’я сподівається, що після суду сільська рада таки їх почує і надасть землю у користування, адже вони переконані – на це мають всі права. Адже площа їх об’єкту більша, аніж конкурентів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,