19.04.2024

Унікальний на заході України: Гаївський міст у Тернополі відкрили для проїзду

Ваша реклама

Гаївський міст працює. Першу чергу будівництва завершили, і напередодні Дня міста, шляхопровід урочисто відкрили з 27-го серпня.

Для цього облаштували по 2 смуги руху в кожну сторону, а також пішохідну частину.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що вартість будівництва першої черги – майже 50 мільйонів гривень. Вантажопідйомність моста, зауважує, майже 100 тонн. Експерти кажуть, що це унікальний об’єкт на заході України.

Будувати Гаївський міст почали ще 2 роки тому. Підрядник, керівник ТОВ “Тернопіль мостобуд” Юрій Левкович каже, робота була не із легких, адже тут пролягає багато комунікацій.

Заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський зазначив, що пропускна здатність мосту – 24 тисячі автівок за добу, 2/3 – це транзитний транспорт. Тому це важливо не тільки для Тернополя, а для всього регіону.

Із наступного року планують також розпочати реконструкцію так званого “горбатого” мосту. У планах – і друга черга Гаївського, каже Сергій Надал. Міський голова додав, що сподіваються і на обіцяні кошти з держбюджету, оскільки вартість другої черги – 190 мільйонів гривень.

Після завершення другої черги, тут буде 6 смуг руху. Нова розв’язка матиме розмежування на дорогу місцевого значення і магістральну. Підрядник переконує, шляхопровід зробили якісно, тому він прослужить десятки років.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,