25.04.2024

Українці масово повертаються з ЄС на зимові свята: на кордоні черги

Креатор буд

На кордоні України значно зріс пасажиропотік – переважну більшість становлять українці, які повертаються з ЄС на Різдво та Новий рік. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Держприкордонслужби.

“Останнім часом кількість осіб, які перетинають український кордон, значно зросла. Кілька днів пасажиропотік за добу фіксувався на рівні майже 90 тисяч мандрівників”, – вказали у відомстві.

Прикордонники додали, що, до прикладу, у листопаді та на початку грудня український кордон перетинали близько 50 тисяч осіб за добу.

“Зростання пасажиротранспортного потоку в передноворічний період є традиційним. Воно значною мірою спричинене суттєвим збільшенням кількості громадян України, які в’їжджають з країн Європейського союзу, де з 25 грудня починається період Різдвяно-новорічних свят і вихідних”, – зауважили у відомстві.

Наприклад торік, як зазначається, у цей самий період, пасажиропотік складав майже 300 тисяч осіб за добу.

“Найбільше пасажиропотік зріс в усіх працюючих пунктах пропуску на кордоні з Польщею, а також у пунктах пропуску у Закарпатській області”, – відзначили прикордонники.

При цьому у відомстві нагадали, що на сьогодні чотири сусідні з Україною країни, зокрема Угорщина, Словаччина, Молдова та Румунія через значне поширення COVID-19 внесені МОЗ України у “червону зону”. А особи, які в’їжджають з “червоної зони”, зобов’язані пройти самоізоляцію із застосунком “Вдома”, з низкою виключень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,