28.04.2024

Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу “Дельта”: що треба знати

Креатор буд

З 2 липня застосунок «Вдома» треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів впродовж останніх двох тижнів. Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Якщо людина не пройшла або має позитивний результат експрес-тесту після поїздки в ці країни – також необхідно встановити додаток.

Щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, громадянам України потрібен негативний результат експрес-тесту, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон. У протилежному разі необхідно буде пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку Вдома.

Для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.

У великих міжнародних пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю вже працюють пункти тестування, в якому можна буде зробити швидкий тест.

Додамо, умови в’їзду в Україну з інших країн не змінювалися — оскільки Україна знаходиться в “зеленій” зоні, застосунок встановлювати не потрібно.

Читайте також: Тернопільська область: 4 випадки ковіду за добу 

Майже 70 тисяч мешканців Тернопільщини вже вакцинувались першою дозою

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv


Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,