25.04.2024

Україна та Велика Британія підписали угоду про стратегічне партнерство – Кулеба

Креатор буд

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підписали угоду про стратегічне партнерство між країнами, пише DW.

Україна та Великобританія в четвер, 8 жовтня, підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Історичний момент: підписали угоду. Як сказав прем’єр-міністр Борис Джонсон, це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два фланги Європи – західний і східний – стали ще ближче”, – написав Кулеба у Twitter.

Документ підписали президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Церемонія відбулася в Лондоні під час офіційного візиту Зеленського до Великобританії. Укладення двостороннього договору було необхідне у зв’язку з виходом Великобританії з Європейського Союзу (так званий Brexit).

Додамо, що напередодні Зеленський і перша леді Олена Зеленська провели зустріч з герцогом і герцогинею Кембриджськими. За даними британських ЗМІ, принц Вільям і Кейт Міддлтон прийняли Зеленських у тронному залі Букінгемського палацу від імені королеви Великобританії Єлизавети.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,