29.03.2024

Україна приєднається до санкцій ЄС проти Білорусі – Кулеба

Креатор буд

Україна приєднається до вже запроваджених ЄС санкцій проти Білорусі і розгляне питання щодо приєднання до нових санкцій блоку після їхнього уведення в дію, запевнив глава МЗС Дмитро Кулеба, повідомляє DW.

“Наша позиція щодо Білорусі є з першого дня початку цієї кризи послідовною і чіткою. Ми приєдналися до відповідних заяв Європейського Союзу. Що стосується тих санкцій, які вже були запроваджені, ми приєднаємося до них. Що стосується будь-яких нових санкцій, то ми будемо діяти за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку ЄС ухвалює санкції, а потім ми розглядаємо питання про приєднання до них”, – сказав Кулеба.

Він зазначив, що питання Білорусі є прикладом того, як працює передбачена Угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик ЄС і України, “коли ми дійсно виступаємо єдиним фронтом з найбільш болючих питань”.

Нагадаємо, 2 жовтня Рада ЄС запровадила санкції щодо 40 чиновників з Білорусі за фальсифікацію виборів і репресії проти учасників протестів. Серед них – глава МВС Білорусі та його заступники, а також увесь склад ЦВК. Санкції щодо посадовців режиму Олександра Лукашенка також запровадили США.

12 жовтня Рада ЄС у закордонних справах затвердила висновки щодо подій у Білорусі, в яких підтверджується готовність Євросоюзу запровадити санкції  й щодо самого правителя Білорусі Олександра Лукашенка.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,