26.04.2024

Україна планує робити швидкі тести на антиген до COVID-19: такі вже розробили вітчизняні компанії

Креатор буд

Міністерство охорони здоров’я України планує збільшити кількість тестувань на COVID-19 за допомогою використання швидких тестів на антиген, які вже роблять у США. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу, передає УНН.

“Вчора завершив перемовини з Європейським регіональним бюро ВООЗ. Вони обіцяють вже на наступному тижні оновити протокол щодо тестування. У протоколі щодо тестування на коронавірусну хворобу буде знайдено місце для швидких тестів на антиген. Раніше використовувалися швидкі тести на наявність антитіл. Сьогодні у Сполучених Штатах Америки вже зареєстровано чотири виробники швидких тестів на антиген. Центр по контролю за захворюваністю 29 серпня випустив рекомендації щодо стратегії тестування швидкими тестами на антиген”, — розповів Ляшко.

За його словами, такі тестування вже використовуються у США, й Всесвітня організація охорони здоров’я також оновлює протокол, який відразу буде використано й в стратегії збільшення кількості тестувань на території України.

“Ми зараз ведемо перемовини з усіма виробниками, які зареєстрували швидкі тести на антиген, щоб вони подали на реєстрацію цих тестів в Україні. Це дозволить нам значно збільшити кількість тестувань”, — сказав Ляшко, додавши, що для швидкого тесту на антиген зразок береться так само, як для ПЛР-тесту.

Зауважимо, що в Україні є свої вітчизняні виробники швидких тестів на антиген, які до цього розробили одні з найкращих наборів для ІФА-тестування.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я планує у два рази збільшити кількість тестувань на виявлення COVID-19.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,