25.04.2024

У жовтні Чемпіонат світу: на якому етапі підготовка Водної арени у Тернополі

Креатор буд

Вже у жовтні – Чемпіонат світу. І відбудуться змагання на Водній арені Тернополя. Адже наше місто визнали господарем проведення Чемпіонату світу з веслування на байдарках та каное серед ветеранів та чемпіонату світу в 2022 році.

Вже підтвердили свою участь такі країни, як Канада, Німеччина, Чехія, Польща, Велика Британія. Тож, учасників буде близько 1000.

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш зауважив, що водна арена – це один з найбільших об’єктів, який повинен притягувати туристів та спортсменів з інших країн. Адже аналогів такого об’єкту в Україні немає, а у світі подібних баз мало.

Об’єкт практично готовий до Чемпіонату, зараз встановлюють автоматичну стартову систему. Водночас завершують роботи з оздоблення суддівської вежі, ізоляції трибун, встановлення сидінь. Тривають і комунікаційні роботи. У другій черзі – гаражі для водного транспорту.

Задіяні на будівництві близько 50-ти людей, а фінансують проект повністю з Фонду регіонального розвитку, розповів Володимир Труш.

Кошторисна вартість будівництва становить 68,5 мільйонів гривень. У 2018-2019 роках освоєли 39 мільйонів. На 2020-й – передбачено ще 27,5.

Щодо змагань, то вони заплановані на 2-4 жовтня. З 1-го серпня розпочинається реєстрація учасників. Спортсмени змагатимуться на дистанції 200 та 500 метрів.

Секретар Тернопільської обласної федерації каное Оксана Лемак зазначає, що до усіх наданих рекомендацій – дослухалися. Переконан, це важливо, адже від цього залежить, чи зможе Тернопіль в майбутньому претендувати на проведення інших великих міжнародних змагань.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,