18.04.2024

У Тернополі з`явився ще один центр духовності, культури та патріотизму: на вулиці Текстильній освятили храм

Креатор буд

На масиві Сонячний у Тернополі урочисто освятили Храм Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці. Будували святиню близько 2 років, а щоб посвятити її та благословити прихожан приїхав архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ – владика Василій Семенюк. Він провів святу літургію та висловив вдячність усім, хто долучився до зведення церкви.

Зокрема подякував міському голові Тернополя – Сергію Надалу. Відзнаки добродіям, благодійникам Владика вручив особисто.

Розпочали будівництво Божого дому у грудні 2018. Тоді Владика разом із настоятелем освятили хрест і наружний камінь храму. Та щоб сьогодні церква була готовою приймати вірян для молитви, окрім міської влади, чимало тернополян долучились фінансово.

Міський голова Тернополя каже, це дуже важливо для міста, адже сьогодні, як ніколи, необхідні розвиток і підтримка християнських цінностей. Сергій Надал сподівається, що храм стане не лише місцем для молитви, а й ще одним місцем духовного та патріотичного розвитку

Отець Роман Загородний, настоятель храму, розповів, церкву збудували у візантійськуму стилі, тобто, якщо дивитися зверху – будівля нагадує хрест. За словами адміністратора парафії, церкву на Текстильній наразі відвідують близько 250 людей, і кількість парафіян постійно зростає.

Зведення храму саме у цьому мікрорайоні є дуже важливим. Роками жителі Сонячного їздили у церкви на проспекті Злуки або Катедру. Тепер же вони мають місце для молитви поруч з домом, а освячення цього храму вважають справжнім святом.

У Храмі Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці, будівництво практично завершено. Купол вже готовий, залишається лише облаштувати стіни святині ззовні. Це планують зробити наступного року до храмового свята – 15 липня.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,