19.04.2024

У Тернополі збудують трамплін для лижного фрістайлу

Креатор буд

У Тернополі будують трамплін для фрістайлу. Реалізацію проєкту почали у 2018 році. Такий спортивний майданчик буде універсальним і для зимового, і для літнього періоду. Майстри обіцяють, трамплін виконають за сучасними сертифікаційним вимогами Міжнародної Лижної Федерації.

Як розповів консультант, представник федерації лижного спорту України Вадим Коровицький, це єдиний в Україні об’єкт, який дозволяє проводити змагання в дисципліні «біґ ейр». Це високий трамплін, з якого мають змогу стрибати скіри і сновбурдісти. В Україні ще такого немає. Найближчий такий трамплін розміщений в Австрії.

Лижний трамплін вплине на розвиток зимових видів спорту, переконані в управлінні спорту Тернополя. Як відзначив начальник управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради Микола Круть, трамплін призначений для навчання, зборів і змагань навіть континентального рівня.

Проект розроблений Федерацією лижного спорту України. А реалізовують його за кошти міського бюджету при підтримці федерації фрістайлу України.

Як відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал, завдяки трампліну Тернопіль може стати базою не лише для українських, а й міжнародних змагань.

Загальна вартість усіх робіт – 3 мільйони гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,