26.04.2024

У Тернополі за неправильну парковку можуть забрати автомобіль на арештмайданчик

Креатор буд

Неправильно припаркувався – автівку можеш не застати. Від сьогодні у Тернополі запрацював новий арештний майданчик на вулиці Бережанській. Наша знімальна група разом з працівниками муніципальної інспекції вирішили перевірити, чи дотримуються тернопільські водії правил паркування.

Стартова точка спільного рейду – центр міста. Одразу ж виявили першого водія-порушника, який зупинив свою машину на перехресті. А це – заборонено.

Та це правопорушення не таке серйозне, аби забрати автівку на арештмайданчик, пояснюють муніципальні інспектори, але повідомлення про штраф на лобовому склі залишають.

Зупиняємося біля іншої машини, тут помітили серйозніше порушення – транспорт на пішохідному переході заважає іншим водіям.

Цього разу доводиться таки викликати евакуатор. Та вже тоді, коли муніципали разом з поліцейськими почали оглядати автівку і готувати її до перевезення на арештмайданчик, прийшов власник машини. А у випадку, якщо водій присутній на місці події, евакуація авто не проводиться. Чоловіка попросили якнайшвидше забрати машину. А за паркування у недозволеному місці йому доведеться заплатити штраф.

Поряд – ще один автомобіль. Муніципали і поліцейські кажуть, тут паркуватися не можна, адже і ця машина заважає руху транспорту. Тож, виписали повідомлення про адміністративне правопорушення, а в подальшому на домашню адресу прийде постанова.

Далі фахівець оглядає стан машини і заповнює необхідні документи. Інспектор вписав пошкодження, які наявні та видимі. Також знімають відео, щоб все було чітко видно. Після – автівку вантажать на евакуатор та відвозять на арештмайданчик.

Забрати транспортний засіб власник зможе лише тоді, коли оплать штраф. Начальник управління муніципальної інспекції ТМР Ігор Максимів зауважує, що для цього власник має звернутися з трьома квитанціями: про сплату штрафу, послуги транспортування і послуги зберігання. Заповнивши відповідні заяви – буде мати змогу негайно забрати автомобіль.

Додамо, новий арештмайданчик на вулиці Бережанській, вміщує близько 70 автомобілів. Доправлятимуть туди й авто, які потрапили в ДТП, водії яких перебували в стані алкогольного сп’яніння та інші.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,