28.03.2024

У Тернополі вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Креатор буд

Символічний хрест зі свічок виклали у Тернополі, аби вшанували пам’ять жертв Голодоморів. Подія відбулась на Театральному майдані міста.

Загиблих під час Голодомору-геноциду вшанували хвилиною мовчання представники влади, органів місцевого самоврядування, депутати, представники громадських організацій, жителі міста.

Представники різних релігійних конфесій відслужили поминальну панахиду за невинно убієнними та померлими від голоду, а опісля відбувся мітинг-реквієм.

За даними істориків, смерть від голоду забрала більше 3 мільйонів людей, а непрямі втрати пов’язані із погіршенням демографічної ситуації сягнули за різними даними до 12 мільйонів жертв.

Як писав свого часу відомий американський науковець, автор терміну «геноцид» Рафаель Лемкін: «Голодомор є класичним прикладом радянського геноциду, найдовшого і наймасштабнішого експерименту – винищення української нації».

На завершення заходу представники влади та громадськості поклали квіти і лампадки до підніжжя пам’ятника жертвам Голодомору, який встановлено біля церкви Різдва Христового у Тернополі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,