29.03.2024

У Тернополі відзначили волонтерів за самовіддану допомогу ближнім

Креатор буд

У Тернополі відзначили тих, хто самовіддано допомагає іншим. Йдеться про тих, хто першими відгукуються на проблеми і потреби людей. 5 грудня – Міжнародний день волонтера. Напередодні найактивніших відзначили у Тернополі.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що це свято людей, які для себе вибрали насправді благородну місію, не вимагаючи взамін оплати чи нагород, щоб допомогти тим, хто цього реально потребує. Українські волонтери є особливими і є прикладом для всього світу, переконаний міський голова.

Йдеться про Майдан, Революцію гідності, потім – військові дії. В усіх цих подіях волонтери відіграли важливу роль, додає Сергій Надал. Та і зараз, у час карантину, ці люди продовжують підтримувати тих, хто цього потребує.

Волонтерка Юлія Сиротюк розповідає, що в період карантину від Тернопільсько-Зборівської єпархії допомагали розвозити бідним продукти та продовжують цю роботу. Також до Дня святого Миколая новорічно-різдвяних свят готують більше 600 подарунків для діток, і сподіваються, що такі добрі справи продовжуватимуться, попри будь-які обставини.

Вже десять років  організатором благодійної акції Листи до Святого Миколая є Ірина Юркевич. Волонтерка та викладачка юридичного факультету ЗУНУ переконана – допомагати людям легко. Вона радіє, що причетна до такого свята та вважає, що кожна людина покликана допомагати іншим, адже є у неї для цього усі можливості.

Подяки, подарунки, наручні годинники отримали причетні до Міжнародного дня волонтера у Тернополі. Зауважують, кожен, хто хоча б раз допоміг ближньому, є волонтером, а це під силу кожному із нас.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,