26.04.2024

У Тернополі відзначили тридцяту річницю  першого скликання депутатів міськради

Креатор буд

Приймали рішення, які впливали на життя міста та країни. В приміщенні Українського дому «Перемога» відбулись урочистості з нагоди 30-річчя першого демократичного скликання депутатів Тернопільської міської ради.

Учасники тих подій розповіли, які рішення приймали і згадали, як відбувалося перше засідання міськради. До прикладу, депутат першого демократичного скликання ТМР Павло Сливка пригадує про прийняття декрету про владу. Зауважує, це був важливий і законний документ, який свідчив про те, що депутати – влада, обрана народом.

Тернопіль на початку 90-х став одним із перших міст України, де повалили пам’ятник Леніну, перейменували вулиці і підняли над містом синьо-жовтий стяг. Депутати першого скликання кажуть, розуміли, що країні і місту потрібні термінові зміни.

Депутат першого демократичного скликання ТМР Юрій Моргун розповідає, що люди хотіли змін, а головне – вони їх і здійснювали. Додає, тоді жоден з депутатів не думав про себе чи свої кишені. Ні про кого з них не можна сказати, що він був корупціонером.

Перше демократичне скликання депутатів – це приклад сміливості та рішучості для теперішніх поколінь. Міський голова Тернополя каже, вдячні депутатам за внесок у розбудову української незалежної держави. Сергій Надал зауважує, що тоді новообрані депутати дуже швидко взялися до роботи і почали приймати цілий ряд рішень, які змінили не лише місто, а і цілу країну. Ті рішення, які приймалися в Тернополі, вони мали величезний вплив на всю Україну і навіть на тодішній Радянський Союз. Почалося з того, що 1990 році було прийнято рішення про підняття синьо-жовтого прапора на містом Тернополем і визнано гімн «Ще не вмерла Україна» як той, який визнається в Тернополі.

Не боялися приймати сміливі рішення і відстоювати інтереси тернополян. Депутати першого демократичного скликання впевнені, лише спільними зусиллями ми зможемо успішно працювати заради розвитку міста та країни.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,