06.05.2024

У Тернополі відкрили унікальне «Комплексне трансфер-містечко»

Ваша реклама

У день святкування 480-ї річниці міста Тернополя урочисто відкрили унікальне «Комплексне трансфер-містечко».

Тут влаштували інклюзивно-ресурсну, пленарну, дослідницьку, розважальну зони та кінотеатр просто неба. На відкритті були присутні проєктанти, місцева влада, тернополяни та гості міста.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що це багатофункціональний простір, яким будуть користуватися освітні заклади, заклади культури. Сьогодні школи вже починають займати чергу, щоб проводити відкритті уроки. Майданчик, зауважив міський голова, має особливе пристосування для дітей із особливими потребами, адже поблизу створений інклюзивно-ресурсний центр, і вони мають можливість і тут займатися.

Проєкт реалізовували в рамках «Громадського бюджету 2020», за який проголосували близько двох з половиною тисяч осіб. Півтора мільйона гривень та пів року часу витратили на створення цієї відпочинкової зони.

Керівник підрядної організації Руслан Дацюк каже, що в роботу вклали дуже багато зусиль, чимало було і змін в процесі його створення. А все для того, щоб все зробити правильно.

Основною метою проєкту було створення зеленої зони для проведення різноманітних просвітницьких, мистецьких, освітніх заходів та альтернативних олімпіад.

Авторка проєкту Галина Литвинюк каже, що це буде місце не тільки для пошуку, для реалізації, для спостереження, а й місце для затишку, відпочинку.

Також унікальність цього трансфер-містечка полягає в тому, що тут зможуть проводити заняття для дітей з інвалідністю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,