19.04.2024

У Тернополі відкрили оновлену вірусологічну лабораторію

Креатор буд

У Тернополі оновили приміщення вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру. Окрім ремонту, забезпечили і новітнім обладнанням. Приміщення лабораторії залишалося недобудованим протягом 11-ти років. Зараз там вже є всі умови для роботи. Особливо актуально це в період епідемії коронавурусу.

В лабораторії може працювати двоє людей. Окрім іншого обладнання, тут вже є й новий ПЛР-апарат. Голова облдержадміністрації Володимир Труш розповів, відемонтувати вірусологічну лабораторію вдалося за півтора місяці завдяки фінансовій підтримці великого бізнесу із Києва. Меценат виділив на це 5 мільйонів гривень.

Директорка ДУ “тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ україни” Оксана Чайчук, зауважила, таке оновлення дасть можливість для роботи більшої кількості працівників та проведення більшої кількості досліджень.

В обласній лабораторії можуть за день проводити до 800-900 тестувань на коронавірус. Завдяки таким потужностям і оновленням Тернопільський обласний лабораторним центр може отримати статус регіонального.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,