02.05.2024

У Тернополі відбувся перший відкритий чемпіонат області з пляжного самбо

Креатор буд

Перший відкритий чемпіонат з пляжного самбо Тернопільської області відбувся у нашому місті. Змагання з цього виду спорту уже третій рік поспіль влаштовують на місцевому пляжі “Циганка”.

Цьогоріч в чемпіонаті взяли участь команди із Теребовлі та Тернополя. Усіх спортсменів ділять на вікові та вагові категорії.

Суддя чемпіонату, директор Тернопільської обласної федерації з самбо Віталій Гнатишин розповів, що двоє спортсменів змагаються на спеціальному майданчику. Завдання – вивести суперника з рівноваги та покласти його на лопатки.

Вік учасників чемпіонату – від 8 до 16 років. Андрій Било переміг у першому поєдинку. Хлопець каже, вже рік відвідує заняття із самбо тричі на тиждень. Зайнявся боротьбою через ситуацію у школі, щоб могти себе захистити. Тепер, запевняє, проблем із забіяками не має.

У запеклій боротьбі переміг і Андрій Цар, який займається з чотирьох років. Зізнається на чемпіонаті, було важко, але коли противник вкінці вже втрачав сили, поклав його на пісок. Для цього, ділиться, застосовував одразу декілька прийомів.

Підтримати Андрія прийшла його сестра Анастасія. Дівчина каже, іноді навіть їздить в інші міста на поєдинки, щоб підтримати брата.

Зауважимо, переможців чемпіонату у різних категоріях нагородили медалями, грамотами і призами від спонсорів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,