28.03.2024

У Тернополі відбулася виставка портретів відомого художника Михайла Цибулька

Ваша реклама

За допомогою олівця йому вдавалося передати внутрішній світ людини та відобразити її красу. Такими словами можна охарактеризувати творчу особистість – Михайла Цибулька. Саме йому приурочили виставку в Тернопільському обласному художньому музеї.

В експозиції представлені жіночі, чоловічі та дитячі графічні портрети. Разом їх 50. Цей показ картин вирізняється з-поміж інших тим, що ця виставка рисунків, виконаних за допомогою олівця – сьогодні є великою рідкістю.

Директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда зазначив, що виставка особлива і тим, що рисунок – це основа, база для живопису, для скульптури, для графіки.

Дружина художника Галина Цибулько, зізнається, що багато портретів віддали тим, кого митець знав особисто. Але все ж знайшлися картини, які вдалося продемонструвати на загал.

Відомий Михайло Богданович Цибулько ще й тим, що він навчав ремеслу інших, адже багато років викладав у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка, а згодом і завідував кафедрою образотворчого мистецтва. Так, серед прихильників творчості живописця наша знімальна група зустріла студентку Михайла Цибулько – Марію. Вона каже, не могла втратити нагоду ще раз побачити роботи пана Михайла.

Тернополянка зізнається, що досі пам’ятає його крилаті вислови. Один з них говорить про те, що відсутність будь-якого таланту можна компенсувати наполегливою працею. Якщо ти будеш працювати над собою – ти досягнеш успіху і навчишся того, чого ніколи не вмів чи не вмієш.

Серед робіт художника, зустрічаються портрети молодих студентів, а також відомих постатей України. До прикладу, Мирослав Коцюлим – народний артист України, Іванна Блажкевич – українська дитяча письменниця, Михайло Харинович – український художник.

До слова, насолодитися технікою олівця, відвідавши експозицію мистецтвознавця ви зможете до 24-го грудня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,