20.04.2024

У Тернополі триває вступна кампанія

Креатор буд

У Тернопільських вишах вже приймають заяви абітурієнтів. Т1 новини відвідали один із коледжів, аби дізнатися про умови та перебіг вступної кампанії 2020.

Ірина приїхала до Тернополя зі Старого Таража, що на Кременеччині. Дівчина подає документи до одного з місцевих коледжів. Каже, у майбутньому хоче працювати у сфері дизайну. Абітурієнтка розповідає, подавати документи у час карантину не складно, на відміну від проходження ЗНО. Власне, зауважує, сам тест не викликав таких труднощів, як добирання до місця його проведення, адже автобуси не їздили.

Член приймальної комісії Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Наталя Мудра розповіла, що перелік документів для вступу не змінився. Потрібно написати заяву на вступ та надати документ про освіту. Також документ, який підтверджує особу, хлопцям — приписне. Медичну довідку, копію ідентифікаційного коду, сертифікат про ЗНО після 11 класу.

У приймальній комісії зазначають, цього року вступну кампанію можна розділити на три великих етапи. Зокрема, спершу приймали документи вступників на основі базової загальної середньої освіти. Цей етап тривав з 30 червня до 13 липня. Відповідно до рекомендацій МОН вступна компанія на основі базової загальної середньої освіти була продовжена з 1 по 22 серпня.

Відповідальний секретар приймальної комісії Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Наталя Прокопчук каже, що з 1 по 13 серпня реєструються електронні кабінети вступниками. З 13 по 22 серпня подають документи ті вступники, які здаються вступні іспити, творчі конкурси. Або якщо це фаховий молодший бакалавр, вони мають одного сертифіката, оскільки вони мають здавати вступні іспити у закладі.

Наталя Прокопчук зауважила, цього року вступники можуть створити електронний кабінет, а згодом подати через нього електронні заяви на вступ до закладів освіти. Хто не вміє – тому допомагають. З 13 по 22 серпня будуть прийматись документи в паперовій формі від вступників, які поступають на пільгових умовах. За підсумками першого етапу вступної компанії на основі базової загальної середньої освіти у Галицькому коледжі було подано 350 заяв. Сформували і список найпопулярніших спеціальностей.

Нагадаємо, цьогоріч в Україні змістили проведення ЗНО та вступну кампанію через карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,