26.04.2024

Тернопіль бере участь у IX  Форумі розвитку громадянського суспільства

Креатор буд

Сьогодні, 17 грудня, стартував IX Форум розвитку громадянського суспільства. Його мета – об’єднати та посилити громадянське суспільство України, показати єдність та спроможність долати виклики разом. У Тернополі подія відбувається в Українському домі “Перемога”. Медіа-супровід у нашому місті надає Тернопіль1.

Карантин та обмежувальні заходи вплинули на роботу багатьох різнопрофільних громадських організацій. Уперше, у зв’язку з обмежувальними заходами, Форум відбувається у вигляді Всеукраїнського телемарафону, який об’єднує всі регіони країни. Кожний регіональний партнер організовує свій комунікаційний майданчик і формує свою програму, яка транслюється на єдиній онлайн-платформі.

Зауважимо, Форум є найбільшою платформою для міжсекторального діалогу, обміну досвідом та навчання, який збирає понад три тисячі представників громадянського суспільства, органів державної та місцевої влади, медіа, бізнесу та міжнародних партнерів.

Тема цьогорічного Форуму – «Імунітет до ілюзій». Акцент – на розвитку спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) у мінливому середовищі. Особливу увагу приділяють ролі та місії ОГС у формуванні ВВП країни як «доданої вартості» громадянського суспільства, а також сприянню міжсекторального партнерства між громадянським суспільством, бізнесом та урядом. Окремі секції присвячені взаємодії громадянського суспільства та органів державної й місцевої влади.

Про його тематику, нові формати об’єднання регіонів в умовах карантину, тренди та пріоритетні сфери роботи, а також про побудову діалогу між представниками громадянського суспільства і влади, розповів для «Детектор медіа» виконавчий директор ІСАР «Єднання» Володимир Шейгус.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,