20.04.2024

У Тернополі розпочали процес перерахунку субсидій

Ваша реклама

У Тернополі стартує опалювальний період, а отже – пора подумати про субсидію. В управлінні соціальної політики кажуть, з 16-го жовтня стартує перерахунок субсидій. Якщо у вас не відбулось ніяких змін цього року, то допомогу від держави перерахують автоматично.

Цьогоріч мають право на отримання такої допомоги і українці, яких звільнили з роботи під час карантину (з 12 березня 2020 року) і ті, хто перебуває на обліку в службі зайнятості.

Начальниця відділу з прийняття рішень щодо надання житлових субсидій Управління соціальної політики ТМР Оксана Дендевич розповіла, що наразі у Тернополі субсидії отримують 11 тисяч 700 домогосподарств. Фахівець прогнозує, що загалом отримуватимуть таку допомогу 17-18 тисяч домогосподарств.

Субсидію можна втратити, якщо заборгували оплату комунальних послуг за 2 місяці. Також не розраховуйте на допомогу від держави, якщо ви не працюєте та не перебуваєте на обліку в центрі зайнятості, або якщо протягом останнього року здійснили покупку на 50 тисяч гривень. Також субсидії не буде, якщо ви не виплатили аліменти за 3 місяці, перебували за кордоном більше 2-х місяців, нещодавно отримали спадок, або придбали автомобіль

Оксана Дендевич ті, у кого відбулись зміни щодо приписки/виписки чи набуття або продажу майна – таку інформацію мають надати в управління соцполітики протягом 30 днів.

Якщо ж ви вперше задумались про отримання субсидії — це не складно, кажуть в управлінні. Слід подати заяву про призначення та надання житлової субсидії, а також декларацію.

У заяві потрібно заповнити особисті дані, вказати банківський рахунок чи відділення пошти для отримання грошей. Також заповнити дані про комунальні послуги та компанії, що їх вам надають.

У декларації потрібно вказати дані про матеріальний стан та інше, зокрема деталі про житло: площа, будинок, дані про осіб, які проживають у квартирі/будинку, дохід кожного із тих, хто проживає, наявність автомобілів, витрати за останні 12 місяців, які перевищують 50 тисяч гривень.

Начальниця відділу з прийняття рішень щодо надання житлових субсидій, Управління соціальної політики ТМР каже, що субсидії призначатимуть з жовтня і всі домогосподарства, кому ця субсидія вийде, отримають її на початку листопада. А кому субсидія на жовтень не вийде по питаннях розрахунку, то таким домогосподарствам субсидія буде перепризначена з листопада, відповідно до розрахунку.

Для довідок та запитань щодо отримання субсидій можна звертатись за номерами у Тернополі 52-14-03 та 25-55-87.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,