18.05.2024

У Тернополі прибрали зелену зону на проспекті Злуки

Креатор буд

Рукавички, пакети для сміття та короткий інструктаж. У Тернополі долучились до Всесвітнього дня прибирання. Толоку організували на території, неподалік парку Національного Відродження.

Учасник екоподії “Всесвітній день прибирання” Андрій Бісовський розповів, що вирішили долучитись до цієї ініціативи і підтримати небайдужих до екології людей, а прибрати вирішили ділянку у парку, де гуляють чимало дітей.

Андрій каже, завдання толоки не тільки прибирати, а й привчити людей до сортування сміття. Окремо пластик, скло, поліетилен.

Долучилась до прибирання і тернополянка Мар’яна Роговська. Дівчина каже, не думала, що тут може бути так багато непотребу, який мешканці міста викидають просто під ноги.

Навести лад у парку зголосились небагато людей. Організатори кажуть, швидше за все – це через карантин. Вже за кілька хвилин прибирання, мішки були набиті сміттям, розповів учасник екоподії Дмитро Постніков.

Організатори закликають долучатись до прибирання й у інші дні. Для цього потрібно обрати засмічене місце, сфотографувати його “до” та “після” прибирання, виставити світлини у соцмережах з хештегами #letsdoitukraine та #worldcleanupday. Зібране сміття потрібно донести до найближчого сміттєвого баку чи пункту прийому вторинної сировини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,