23.04.2024

У Тернополі проводитимуть ІФА-тестування медиків

Креатор буд

Півтори-дві години і результат готовий. Йдеться про лабораторне ІФА- тестування. Призначене це дослідження лише для використання фахівцями, а таким чином визначають антитіла. Тобто, тест повинен показати, чи мала людина контакт із хворим на коронавірусну інфекцію, та чи перенесла вона хворобу. Точний результат можна отримати, якщо аналіз зроблять і через кілька місяців після захворювання. Відтепер, завдяки підтримці волонтерів, саме таким методом тестуватимуть медиків у Тернопільській лікарні №2.

Директор КНП “Тернопільська комунальна міська лікарня №2” Ростислав Левчук розповів, що в закладі є власний автономний імунно-ферментний аналізатор, а це дає можливість робити там аналізи такого роду. Щоденно досліджують понад більше сотні зразків аналізів для медиків 2-ї лікарні та інших закладів міста.

400 ІФА-тестів передали у другу лікарню волонтери благодійного фонду. Лікарі ж кажуть, такий метод аналізу дозволяє відчувати себе у безпеці та мати впевненість у завтрашньому дні. Адже ніхто не застрахований від зараження. Медичний директор закладу Віктор Кміта зауважив, що допомога такого роду – суттєва.

Передали волонтери цього разу саме ІФА-тести, адже згідно з статистичними даними – кожен п’ятий хворий коронавірусом в Україні – медик.

Секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада розповів, що вищезгадані тести – це лише частина з того, що надав фонд Порошенка для Тернопільщини. Окрім цього благодійники неодноразово допомагали медикам і захисними костюмами, і захисними окулярами, і пульсоксиметрами, і ремонтом двох апаратів ШВЛ.

Минулого тижня представники фонду в Тернопільській області отримали 2000 ІФА-тестів і передали їх в обласну університетську лікарню та медичні заклади Теребовлі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,