20.04.2024

У Тернополі посилюють карантинні обмеження

Креатор буд

Карантин посилюють. Від сьогодні у Тернополі знову вводять жорсткіші обмеження. На засіданні міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом наголосили на тому, що чимало тернополян сприйняли адаптивний карантин, як його завершення, а це стало причиною збільшення кількості хворих.

Заступник директора з дослідження біологічних факторів ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України” Володимир Паничев розповів, що помилково було вважати, що в літній період захворюваність знизиться, оскільки шлях передачі інфекції – повітряно-краплинний. На жаль, відсутність колективного імунітету сприяє тому, що циркуляція вірусу продовжується.

Тож, серед посилення обмежень і зміни у роботі медзакладів міста. Зокрема, Тернопільська лікарня швидкої допомоги стане госпіталем для хворих на COVID-19.

Начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР Василь Даньчак зауважив, що у всіх інших лікувальних установах нашого міста обмежать планову госпіталізацію. Дозволять лише у випадку, якщо є загроза життю та здоров’ю мешканців.

Щодо громадського транспорту, то його повинні дезінфікувати 2 рази в день. Всі пасажири мають бути виключно в масках, а їх кількість не має перевищувати кількість місць для сидіння.

У торгових та розважальних центрах усі відвідувачі мають бути у масках, біля кас слід облаштувати  розмітку дистанції між людьми, а власники ТРЦ повинні забезпечити окремий вхід та вихід із будівлі. Також заборонені масові тривалі заходи чи святкування.

До слова, з 22-го червня садочок №12 у Тернополі, відкривають. Нагадаємо його закрили на карантин через те, що у виховательки виявили коронавірус. Зараз в закладі провели дезінфекцію і він готовий приймати дітей.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,