19.04.2024

У Тернополі покращать дорожній трафік: мешканці міста можуть вносити свої пропозиції

Ваша реклама

Додаткові смуги руху, збільшення кількості світлофорів, тимчасових стоянок та велодоріжок. У Тернопільській міській раді презентували проєкт модернізації інженерно-транспортної інфраструктури Тернополя. До нього включили 68 об’єктів, які потрібно збудувати чи вдосконалити.

Заступник директора проєктної організації ТОВ “НТ ДОРБУДПРОЕКТ” Юрій Терешко каже, що це суттєво покращить ситуацію, зокрема, у місцях концентрації ДТП та забезпечить безпеку пішоходів, велосипедистів і транспортних засобів. Що, у свою чергу,зменшить затори у місті.

Та проектанти кажуть, що результат побачимо не відразу, адже проблему заторів необхідно вирішувати комплексно. Такий підхід використають на вулиці Руській. Там завжди були проблеми із трафіком.

Архітектор Кирило Чуйко зазначив, що перша пропозиція –вивільнити праву смугу руху від паркування і пустити туди виключно громадський транспорт. Також можуть бути екстрені служби. А паркувальні місця помістити між деревами.

Зміни, зокрема, пропонують внести на транспортній розв’язці вул. 15 Квітня-вул. Р. Купчинського-просп. Злуки. Планують облаштувати смуги руху ліворуч та праворуч. Це зменшить кількість заторів на магістральних вулицях. Додатково, для пішоходів облаштують острівці безпеки.

Міський голова Тернополя Сергій Надал, що наразі перед проектантами управління ЖКГ стоїть завдання розрахувати першочерговість цих робіт, адже такі зміни триватимуть кілька років.

Проте, план робіт ще остаточно не затвердили. На сайті Тернопільської міської ради є google-форма, де кожен охочий може написати свої пропозиції. Їх розглянуть і врахують при затвердженні основного документу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,