19.04.2024

У Тернополі почали курсувати шкільні тролейбуси

Ваша реклама

Щоб забезпечити, в умовах карантину, доїзд учнів до загальноосвітніх навчальних закладів, із 1-го вересня у Тернополі курсують шкільні тролейбуси. Спецрейси виконують вісім одиниць електротранспорту.

Окрім діючих маршрутів громадського транспорту, спеціальні шкільні рейси курсують на маршрутах №: 1, 2, 5, 7, 8, 10 та 11.

Начальник Управління транспортних мереж та зв’язку ТМР Олег Вітрук зазначив, що міська рада потурбувалася, щоб діти з початком навчального року, учні загальноосвітніх закладів могли дістатися до місць свого навчання. Опрацювали більш насичені напрямки, де найбільше потребують доїзду діти, які навчаються не за місцем реєстрації проживання.

Громадський транспорт, який курсує спецрейсами, обладнаний табличками «Діти». Cкористатися шкільним тролейбусом школярі зможуть за наявності учнівської «Соціальної карти тернополянина». Для них проїзд – безкоштовний.

Щодо супроводу маленьких школярів батьками, то, зауважує Олег Вітрук, наразі батькам дозволено супроводжувати дітей, але управління освіти запропонувало варіант закріплення за кожним з цих тролейбусів одного-двох вчителів шкіл для того, щоб можна було перевезти більше учнів.

Працівники міської ради на зупинках слідкують, чи доцільно використовувати шкільні тролейбуси на тих маршрутах, якими вони курсують зараз, каже радник міського голови Тернополя Антон Марчевський. За потреби – графіки чи маршрути можуть змінити.

За словами кондукторки тролейбуса № 7 пані Лідії, використання шкільних тролейбусів є доцільним та потрібним, але попри те, наразі небагато дітей використовують такі спецрейси.

Щоб  діти встигали на перший урок, керівники загальноосвітніх навчальних закладів міста ознайомлені з графіком шкільних рейсів та можуть підлаштувати під них початок занять.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,