28.04.2024

У Тернополі офіційно відкрили Центр розвитку громадської активності

Ваша реклама

Юридичні консультації, фандрейзинг та проектний менеджмент, фінансові питання, тренінги та форуми – це основні послуги, які безкоштовно надаватимуть у новоствореному Центрі розвитку громадської активності у Тернополі.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що мета діяльності Центру –  навчити мешканців громади реалізовувати ідеї, спрямувати потенціал у правильному руслі заради розвитку.

Центр працюватиме із активними жителями у громадах, селах і селищах у шести областях Західної України – Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій та Чернівецькій.

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак розповів, що у багатьох громадах є проблема із достатньою кількістю кваліфікованих кадрів, які би надавали якісні послуги. З іншої сторони, особливо у маленьких ОТГ, є й проблема в тому, що громадська активність практично відсутня.

Відтак, основне завдання Центру розвитку громадської активності – знайти і об’єднати активних жителів, допомогти створити їм громадську організацію та спланувати свою діяльність на найближче майбутнє.

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Віктор Устенко переконаний, що це важлива ініціатива. Додає, коли є правильна ідея, то і кошти на її втілення знайти реально.

Організатори кажуть – завдяки реалізації проєкту допоможуть мінімум 10-тьом ініціативним групам об’єднатись  в громадські організації і розвивати свої ОТГ.

Керівник Освітньо-аналітичного центру розвитку громад Максим Черкашин розповів – заплановано, що в кінцевому результаті, у Тернополі та у ще 5-ти областях будуть створені коаліції громадської активності, де громадські активісти зможуть само реалізовуватися та розвивати свої громади.

Усю необхідну інформацію охочі можуть знайти на сайті activitycenter.org.ua. Там можна дізнатися про проєкт й отримати консультацію онлайн.

До слова, вже цього місяця у центрі проведуть перший форум, на який запрошують усіх активних громадян ОТГ.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,