26.04.2024

У Тернополі хочуть розвантажити найбільш проблемне перехрестя

Ваша реклама

На перехресті вулиць Оболоня та Шептицького облаштували тимчасову кільцеву транспортну розв’язку. Прийняли таке рішення через часті затори та регулярні ДТП. Все це, кажуть фахівці, через перевантаження даного перехрестя.

Заступник директора проектної організації ТОВ «НТ ДОРБУДПРОЕКТ» Юрій Терешко зауважує, що оптимальним варіантом в даному випадку було рішення про встановлення тимчасового кільця. Також ліквідували тимчасові стоянки для легкових автомобілів, зробили чотири смуги руху: по дві в кожному напрямку. Фахівці проектної організації зазначають, що це суттєво, адже вулиця Шептицького є магістральною. Крім того, брали до уваги й звернення місцевих жителів, які скаржилися на те, що часом навіть швидка не може та безперешкодно проїхати.

Кільцева розв’язка наразі тимчасова. Якщо після тестування, фахівці визнають її ефективною – зроблять постійною.

Головний інженер відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Ярослав Копча каже, таке своєрідне тестування триватиме мінімум два місяці. За цей час люди звикнуть до змін.

Спеціалісти додають, розглядали й варіант встановлення на даній ділянці світлофорів. Начальник відділу технічного нагляду ТМР Олег Вітик каже, що наразі тут найкращий варіант – саме кільце.

А от у водіїв думки щодо цього експерименту – різні. Дехто каже, що таким чином ситуацію лише ускладнили, інші ж змінами таки задоволені.

Зауважимо, у міській раді планують встановлювати кільцеві розв’язки й на інших проблемних перехрестях міста.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,