26.04.2024

У Тернополі допомогли учаснику АТО знайти тимчасовий притулок

Креатор буд

Він воював, став на захист кордонів, коли нашій країні це було вкрай потрібно, а коли повернувся з АТО – виявилось, що не має даху на головою. З того часу Іван Слободян не мав постійного місця проживання. Проблему, з якою стикнувся чоловік переповів нашій знімальній групі.

У 2017 році пішов служити за контрактом на два роки. Прослужив рік і повернувся у Тернопіль. Поселився в гуртожитку 4-го училища, там почали робити ремонт і він мусив з’їхати. Пішов на роботу на ДСК, і там і проживав, поки працював.

Зі слів чоловіка, свого житла не має. Родинне життя теж не склалося. Має двох синів, але зв’язок вони не підтримують. Ще під час служби побратими дзвонили до синів, але у них не було бажання спілкуватися.

Так, не маючи постійного місця проживання Іван перебивався у Тернополі до цього часу. А напередодні зими, небайдужі звернулися до волонтерів допомогти Івану.

Волонтерка та головна спеціалістка відділу Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області Христина Феціца розповіла,  що вони розшукали Івана , аби допомогти. Спершу запропонували лікування у лікарні. Чоловік погодився і його прийняли в психоневрологічній лікарні.

Сьогодні представники обласного відділу Міністерства у справах ветеранів забирають чоловіка. Та куди везти далі – відкрите питання. Влаштувати Івана виявилось нелегко, адже профільних закладів для АТОвців у нас немає. Тимчасово знайшли притулок  у реабілітаційному центрі у Чорткові.

Загалом, підсумовує начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області, ветеран Збройних сил України Микола Казюк, у світі існує велика проблема з ветеранами, які не мають постійного місця проживання.  Україна, через бойові дій, теж вже повинна думати, як вирішувати проблему.

Наразі Микола із Христиною відвезли Івана у Чортків, де ним тимчасово опікуватимуться, допоможуть налагодити справи. Та далі, зауважують фахівці, вже від чоловіка залежить, як будувати власне майбутнє.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,