03.05.2024

У Тернополі до національних свят намалювали рекордну картину

Креатор буд

Синє небо і жовте поле – ось головний мотив рекордної картини. А все тому, що приурочили її створення до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. Створював полотно знаний у Тернополі художник Рустам Давлетов, а допомагали йому усі охочі, здебільшого – діти.

Художник розповів, що полотно має розмір 2 на 5 метрів. Зізнається, на такому ще малювати не доводилось, а тому охоче долучився до процесу створення картини.

Уже за кілька днів це полотно відправлять на Схід. На звороті автори залишали свої побажання військовим. Учасники діляться – в роботі дуже старалися, щоб передати найкращі побажання.

Зауважимо, що в Національному реєстрі багато рекордів, пов’язаних із написанням картин. Але тернополянам таки вдалося потрапити у список полотен-рекордсменів.

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтвора розповіла, що в соцмережах вже назвали цю творчість народною. Для того, щоб створити це полотно об’єдналися 250 учасників, а картину писали протягом 3-х годин.

Окрім створення рекордної листівки, на гостей родинного свята чекали чимало цікавих розваг та атракціонів. Діти стрибали на батутах, змагалися на спортивних змаганнях пліч-о-пліч зі своїми батьками і виборювали цінні подарунки, стріляли з лука, їли солодку вату, розфарбовували обличчя аквагримом, дивилися показові виступи спортсменів та насолоджувалися музикою. І все це – ідеї Мар’яни Головко, голови громадської організації «Захист».

Мар’яна каже, що подібних ідей справді багато, їх навіть важко втілювати. Розповідає, як мама чотирьох дітей, неабияк радіє таким подіям. Тішить її і те, що зібралося чимало людей, адже вони вже втомилися сидіти вдома. Тому, жінка вдячна усім, хто долучився.

Головною ідеєю свята було об’єднати родини і створити для усіх приємний спільний відпочинок. І це організаторам вдалося, запевняють учасники.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,