06.05.2024

У «Тернопільводоканалі» обговорили ціну на воду у наступному році

Креатор буд

Сьогодні у КП «Тернопільводоканал» відбулось одне із громадських слухань, на яких мають визначитися скільки мешканці міста платитимуть за  централізоване водопостачання та водовідведення у 2021-му році.

Планові розрахунки мають подати до 1 червня. Це стандартна процедура. Згідно з проведеними розрахунками, попередньо планові тарифи мають зрости на 27%. Тобто, водопостачання на рівні 13,63 грн. без ПДВ, водовідведення – 15,37 грн., – зазначив начальник планово-економічного відділу КП “Тернопільводоканал” Володимир Водовіз.

Директор ж КП Володимир Кузьма зауважив, що ці розрахунки можуть бути збільшені чи зменшені, залежно від кон’юнктури ринку, ціни на електроенергію та інших складників, які формують вартість. Щодо вартості електроенергії, то це чи не головний показник – близько 40%  витрат підприємства.

Головна причина перегляду тарифів – забезпечення безперебійної роботи водоканалу, подачі води у домівки тернополян, а також покращення системи надання послуг.

У «Тернопільводоканалі» кажуть, на цей рік запланували будівельні роботи на станції знезалізнення води. Також в планах переоснащення станції на вул. 15 квітня та реконструкція каналізаційних очисних споруд. Окрім цього, до кінця літа мають завершити модернізацію двох великих каналізаційно-насосних станцій.

Фахівці наголошують, про зміну вартості води цьогоріч не йдеться. У 2020 вона не зміниться. Громадські обговорення щодо тарифів на 2021 рік будуть проводити ще раз, у листопаді або грудні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,