26.04.2024

У Тернопільському військовому коледжі готуватимуть курсантів за стандартами НАТО

Ваша реклама

День відкритих дверей, але без абітурієнтів. Тернопільський професійний коледж з підвищеною військовою та фізичною підготовкою до нового навчального року готовий. Зараз там в патріотичному дусі виховують 300 студентів, і, кажуть, цьогоріч планують прийняти на навчання ще щонайменше 150 нових курсантів. Готують і нові напрямки підготовки спеціалістів.

Керівник ДНЗ “Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою” (м. Збараж) Вадим Ластовицький розповів, що після закінчення цього коледжу, випускники можуть вступати у вищі навчальні військові заклади з певними перевагами. Цьогоріч, до прикладу, для цього не було потреби здавати ЗНО. Необхідні були лише фізична підготовка та рекомендації від коледжу.

Стандарти НАТО – саме за таким принципом вже з 1-го вересня працюватимуть у коледжі. Навчальний заклад стане першим в Україні, де вдасться реалізувати такий амбітний план. Педагоги вже отримали спеціальну техніку та зброю. Розповідають, навчальна програма складається з 5-ти модулів. Обов’язковим буде посилене вивчення англійської мови.  Дирекція закладу каже, заняття з військової підготовки проходять в сучасному тирі. Наразі мають 260 макетів різної зброї. Це дозволяє проводити тренування, наближені до військових.

Заступник начальника з військової та фізичної підготовки ДНЗ Роман Мельник розповів, що тир закладу розділений на дві половини: мультимедійний тир, де можна працювати з будь-якими варіантами та задачами, які виставляють на комп’ютері. Інша частина тиру зроблена повністю під пневматичну зброю, для правильного вибілювання, грамотного спуску ствола та правильного дихання.

Курсанти коледжу проживають в гуртожитку, який розташований поблизу навчального корпусу. За останній рік його оновили і створили там комфортні умови.

Зараз в коледжі є п’ять спеціальностей, проте скоро з’являться ще дві. Тут навчатимуть фахівців з обслуговування та встановлення альтернативних джерел живлення, а також – охоронців перших осіб. Для цього викладачі пройшли навчання у Польщі.

Дирекція навчального закладу запевняє – на досягнутому не зупинятимуться, адже впевнені, що завдяки якісній військовій підготовці їхні курсанти стануть надійною обороною рідної держави.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,