25.04.2024

У Тернопільській міській лікарні №2 функціонуватимуть 60 кисневих точок та 45 концентраторів

Креатор буд

Тернопільська міська лікарня №2 є однією із опорних у Тернополі. Тут лікують хворих на коронавірус. Для того, аби мати можливість вчасно надавати необхідну медичну допомогу, в закладі встановлюють генератор. Цей пристрій виробляє кисень та подає його до ліжок, хворих на COVID-19.

Директор КНП “Тернопільська комунальна міська лікарня №2” Ростислав Левчук розповів, що на сьогодні потреба в кисні становить 30-35 балонів. Кисневий генератор, який пройшов технологічне випробування, і протягом тижня запрацює на постійній основі, зможе повністю забезпечити цих 35 балонів.

Загалом, у лікарні функціонуватимуть 60 кисневих точок та 45 концентраторів. 10 із них отримали вчора. Наразі оновлюють ще один корпус для хворих на коронавірус. Після закінчення епідемії, його перекваліфікують.

Тернопіль бере участь у Національній програмі “Велике будівництво”. Головне завдання проєкту – аби усі приймальні відповідали стандартам та мали сучасне медичне обладнання. Необхідним критеріям відповідають лікарні №1 та 2, де ще тривають роботи всередині та ззовні, зауважив міський голова Сергій Надал.

Закінчити ремонт фасаду та утеплення будівель планують до кінця поточного року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,