26.04.2024

У столиці з’явиться центр сучасного мистецтва художника з Тернопільщини Івана Марчука

Креатор буд

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення центру сучасного мистецтва Івана Марчука. Про це свідчить повідомлення на сайті офіційного інтернет-представництва Президента.

Йдеться про те, що у Києві створять музейно-культурний центр сучасного мистецтва українського художника родом з Лановеччини – Івана Марчука. Згідно з указом, Кабінет міністрів має передбачити у 2021-2022 роках кошти на реконструкцію будівель для створення такого мистецького закладу і може розглянути питання про залучення до створення центру коштів благодійників.

Також зазначають, що представники творчої спільноти звернулися з ініціативою створити у столиці музейно-культурний центр, у якому будуть представлені роботи художника. Концепція музейно-культурного центру, план заходів з його створення розроблять за місяць уряд та представники творчої спільноти. Уряд також повинен забезпечити проведення промо-кампанії про цей центр.

Нагадаємо, Іван Марчук — народний художник України, лауреат Шевченківської премії. У 2007 році потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, який уклала британська газета Дейлі телеграф. За своє життя створив понад 4500 картин. 12 травня 2021 року митцю виповнилося 85 років.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,