26.04.2024

У рамках акції “Доба” діти і молодь вшанували пам’ять героїв Крут і сучасних воїнів

Ваша реклама

Акцію “Доба” вже 18 років проводять у тернопільському музеї політв’язнів. Цього разу ініціативу організували діти і студенти — юні учасники спілки української молоді. Гасло акції “Ціна незалежності”, адже під час доби, проведеної у стінах колишньої тюрми для патріотів, учасники вшанували тих, хто віддав свої життя за Україну понад сто років тому, а також продовжує робити це і сьогодні.

Діти і студенти 24 години провели у музеї політв’язнів, аби таким чином віддати шану героям-крутянцям, а також кожному українцю, який віддав життя за вільну Україну.

Чимало  осіб доєдналися до акції вперше. Були учасники з Івано-Франківщини, Львівщини, Дніпра, Краматорська, Києва і не тільки. Загалом понад 30 учасників.

“Серед іншого, в нас відбувалась мовчанка на годину. Ми мали час подумати про все, що тут відбувалось і провести паралелі з тим, що відбувається сьогодні”, — відзначив учасник акції “Доба” Ярема Парносов.

Мовчанку учасники акції проводять в одній із камер музею. Це атмосферне місце, де можна, хоча і опосередковано відчути, як це – буди ув’язненим за свою любов до батьківщини, свою боротьбу. Окрім того, учасники писали листи собі у майбутнє.

Вперше відвідала музей політв’язнів і привітала учасників акції заступниця міністра Молоді та спорту Марина Попатенко. Зізнається, не очікувала, що акція проходитиме із таким заглибленням в історію. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,