23.04.2024

У Миколаївському порту лежали тисячі тонн селітри. Їх прибрали

Ваша реклама

У Миколаївському морському порту майже рік зберігались понад три тисячі тонн конфіскованої аміачної селітри, що могло призвести до трагедії, подібної до вибуху в Бейруті.

Зараз, як заявила ВВС News Україна пресслужба Миколаївського порту, небезпечний товар прибрали й він не становить небезпеки для людей та міста.

“Після трагічного вибуху в Бейруті в засобах масової інформації з’явилось припущення, що на території Миколаївського морського порту зберігається аміачна селітра, яка була завезена в 2018 році. Адміністрація Миколаївського морського порту спростовує цю інформацію”, – повідомила пресслужба.

Там визнали, що у вересні 2018 року судно “Тузла” прибуло в Миколаївський морський порт з вантажем селітри загальною вагою 3,217 тис тонн. Загалом було 6 422 великих біг-бегів по 500 кілограмів кожна.

Їх вивантажили на причал №12 21 вересня 2018 року.

“Вивезення вищезазначеної вантажної партії селітри аміачної з території Миколаївського морського порту було завершено на початку 2019 року”, – наполягає керівництво порту.

Щоправда, точну дату вивезення селітри представники порту не уточнюють. Також невідомо, куди її вивезли.

У лютому 2019 року, як писали місцеві активісти, селітра ще була в порту.

Товар везли з грузинського порту Поті, а сама селітра була з Казахстану. Її хотіли продати в Україні, але перевірка виявила, що селітра прострочена. Строк придатності для використання аміачної селітри у сільському господарстві складає лише пів року.

Суд вирішив селітру конфіскували, її вивантажили у порту. Там вона раніше і зберігалась.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,