04.05.2024

У медцентрі “Оксфорд Медікал” можна зробити ПЛР-тест на коронавірус швидко і без черг

Ваша реклама

У медичному центрі «Оксфорд Медікал» тестують на коронавірус. Там є можливість пройти діагностику такими методами: експрес-тест, ІФА (імуноферментний аналіз) та ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція). До того ж, можна попередньо записатися, що дозволяє комфортно і швидко пройти тестування.

Плануєте відпочинок за кордоном – будьте готові до того, що вас попросять пред’явити результати ПЛР-тесту на COVID-19. Із такою проблемою зіткнувся і тернополянин Василь. Хлопець каже, має всього кілька днів, щоб здати аналізи і отримати відповідні документи, адже зібрався на відпочинок у Болгарію або Туреччину. І щоб не бути на карантині, вирішив зробити ПЛР-тест.

Промоніторивши інформацію в соцмережах хлопець вирішив здати аналізи у приватній клініці «Оксфорд Медікал». У медзакладі кажуть, ПЛР-тести потрібно обов’язково здавати, якщо у ваших знайомих чи рідних виявили коронавірус. До того ж,  варто звернути увагу на те, що не завжди у хворого можуть бути такі симптоми, як температура чи відсутність смаку і запаху.

Лікар-кардіолог МЦ “Оксфорд Медікал” Надія Ковбаса зазначає, можна прийти для здачі аналізів навіть без температури, без симптомів, щоб виключити можливість того, що ви безсимптомний носій та не наражати близьких людей на небезпеку. Також, зауважує, якщо у вас підвищена температура тіла, сухий кашель чи виражена загальна слабкість, втомлюваність – краще прийти і зробити тест.

Діагностика експрес-тестом особливої підготовки не потребує. Проте є певні обмеження потрібні для того, щоб результат був  точнішим. Лікарка каже, що бажано день перед тим не користуватись антисептиками для полоскання горла, взагалі старатись не полоскати горло, не закапувати краплі в носа, не розсмоктувати таблетки. Все це зменшує імовірність вловити генетичний матеріал віруса в ПЛР –тобто може бути псевдонегативний результат.

Після консультації у лікаря – можна сміливо здавати тест. Дослідження проводять у відокремленому та спеціально оснащеному кабінеті, що дозволяє безпечно, в умовах стерильності, відібрати матеріал для діагностики.

В «Оксфорд Медікал» кажуть, діагностика ІФА- та ПЛР-методами займе до 72 годин. Тобто за два-три дні у вас будуть готові результати тестування.

Власне, завдяки високій ефективності ПЛР-діагностики, саме цей метод обирають, якщо потрібно їхати за кордон, та людина не хоче перебувати на 2-х тижневій обсервації. За результатами дослідження видається довідка міжнародного зразка англійською мовою, яку потрібно мати під час поїздки закордон.

Зазначимо, медичний центр «Оксфорд Медікал» працює без вихідних. А, отже, пройти тестування ви можете у будь-який день. Проконсультуватись можна за телефонами: 068-752-52-52, (0352) 52-52-52.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,