02.05.2024

У машині, залишеній вчора у центрі Тернополя, вибухівки не знайшли

Ваша реклама

21-го липня близько дев’ятої години вечора до Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення про залишений без нагляду по вулиці Бродівській мікроавтобус марки «Хюндай». Правоохоронці оперативно виїхали на місце події разом з іншими екстреними службами.

-На даній ділянці дороги було зупинено рух транспорту, автомобіль огороджено, – розповів начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. – Дані заходи проводилися з метою безпеки, адже тоді ще не було відомо кому належить авто і причина його залишення.

Вибухотехніки спільно зі слідчими в рамках кримінального провадження, внесеного в ЄРДР за частиною 1 статті 263 ККУ,  примусово відчинили транспортний засіб і здійснили огляд на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів. Вибухівки знайдено не було.

Згодом з’ясувалося, власником автомобіля є мешканець обласного центру. Проведеними заходами працівники поліції встановили його місце знаходження та доставили до міського відділу поліції. Зі слів чоловіка, того дня він використовував мікроавтобус у власних цілях, проте на вулиці Бродівській автівка вийшла з ладу. Увімкнувши аварійний сигнал, чоловік залишив автомобіль.

Поліцейські провели  з власником автомобіля профілактичну бесіду, також щодо нього складено адміністративний протокол за частиною 3 статті 122 КУпАП .

У зв’язку з терористичним актом, що стався у Луцьку та чисельними повідомленнями про замінування об’єктів у інших містах України керівництво Національної поліції України прийняло рішення про посилення заходів із забезпечення публічної безпеки та порядку на території Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Для своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації оперативної обстановки, а також для виконання завдань із запобігання терористичним проявам, згідно вказівки керівника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола,  у Тернополі додатково організовано роботу двадцяти поліцейських нарядів, котрі несуть службу у місцях скупчення людей та транспортних засобів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,