24.04.2024

У дитсадках Тернополя висадили 100 дерев, які подарували в управлінні лісового і мисливського господарства

Ваша реклама

Ялини, ялівець і туї різних видів. У Тернополі сьогодні висаджували дерева.

Більше 100 саджанців розвезли в дитсадки номер 3 і 18. Таким чином працівники обласного управління лісового і мисливського господарства вирішили озеленити території. Важливим було і залучення до процесу дошкільнят. Тому спершу фахівці провели майстер-клас.

Висаджували дерева у рамках акції «Озеленення планети». Тож батьки малечі теж радо долучились. Радіють “новим мешканцям” двору і керівники навчальних закладів. Кажуть, найстарші вихованці відповідально поставились до завдання, адже розуміють, наскільки це важливо і для них, і загалом для планети.

У дитсадку №3 висаджували дерева працівники, які теж захотіли долучитись до всеукраїнської акції.

Саджанці в дитсадки передали безкоштовно. У Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства розуміють важливість таких ініціатив, тому радо долучаються до них не вперше. Щороку дарують молоді дерева і самі ж виходять їх садити.

До слова, акція “Озеленення планети” стартувала ще 21 березня і триватиме до 17 квітня. А от ідея висаджувати дерева в навчальних закладах належить громадським активістам. Представник ГО «Екоальянс» зазначив,  така ідея виникла ще у 2010-му році. За цей час вдалось дати життя багатьом рослинам, а до цього долучаються понад 12 шкіл Тернополя.

Додамо, окрім озеленення територій навчальних закладів управління лісового і мисливського господарства цього тижня проведе ще кілька акцій в різних районах Тернопільщини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,