29.04.2024

У День ЗСУ Тернопіль дякує добровольцям, які пишуть нову історію і виганяють ворога з рідної землі

Ваша реклама

Більше дев’яти місяців захисники та захисниці боронять Україну від ворога. У лавах ЗСУ — чоловіки та жінки, люди різного віку та професії. Чимало з них зголосилися до війська добровольцями з перших днів повномасштабного вторгнення росі. У День ЗСУ розповідаємо історії наших військових і дякуємо героям за подвиги.

Михайло Яремишин наш колега — журналіст. Але 24 лютого він, як і тисячі інших, залишив улюблену роботу і добровільно пішов до військкомату. Згадує, стало легше, адже приєднався до людей, які реально захищають Україну.

Михайло не мав бойового досвіду, то ж до війська доєднався не одразу. Потрапив у 16 окремий стрілецький батальйон. Зараз він вже колишній військовий. Але сьогодні все одно приймає вітання – з Днем Збройних сил України.

Туди, на фронт, за місяць повернеться побратим Михайла – Роман Загалюк. Хлопець раніше проходив строкову службу у Національній гвардії. Тож військова справа йому знайома. Зараз служить у Запорізькій області.

Поки наші захисники борються із ворогом на фронті, є чимало речей, які маємо викорінити ми тут. Адже не можна перемогти ворога, але дозволити і далі всередині країни підтримувати корупцію, кумівство, розкрадання.

З 2015 року захищати країну пішли два сини, а також чоловік директорки Тернопільської школи №2 Інни Іванюк — Володимир. До 24 лютого вони вже були готові. На жаль, на цій війні жінка втратила чоловіка. Наголошує, головне, що він залишається у пам’яті близьких, друзів, побратимів. І зараз ми маємо жити так, щоб не було соромно перед усіма нашими героями. Подробиці дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,