25.04.2024

У Чорткові скандал: чи законно влада замовила послуги Мірзояна на день міста

Креатор буд

Майже 160 тисяч гривень за виступ Арсена Мірзояна. Саме стільки грошей із бюджету Чортківської громади виділили, аби запросити заслуженого артиста України виступити на дні міста.

Програма була настільки насиченою виступами та заходами, що святкування тривало 2 дні. Загалом на це, згідно із даними у Prozorro, із бюджету громади витратили 450 896 тисяч гривень.

Та чи варте воно того? Думки  чортківчан розділилися. Одні кажуть – це культура і розвиток. Інші, говорять про нагальні проблеми, які варто було вирішити за такі гроші.

Також стурбував громадськість і звіт про оплату послуг співака, який опублікували 14 липня, через 2 дні після самого виступу. І термін виконання робіт, відповідно до укладеного договору, на сайті Prozorro вказаний 31 липня. У міській раді ж пояснили, що діяли згідно із чинним законодавством і жодних підводних каменів у цій справі немає.

Експерти ж пояснили, це була не конкурентна процедура, а звіт про укладення без проведення торгів. Так звані допороги. Закон дозволяє їх проводити без проведення електронних торгів. Тобто замовник сам обирає з ким укладати договір.

Катерина Кондратюк, яка досліджує систему онлайн аукціонів з продажу та здачі в оренду майна «Prozorro. Продажі» пояснила, що затримка трапилась через вихідні дні. Також вона додала, будь які послуги, які замовляють представники влади для громади – публікують у системі Prozorro. Не важливо, чи це виступ артистів, чи ремонт приміщення.

А щодо витрат на святкування, то порівнюємо – на організацію цілого гала-концерту-шоу у місті Жмеринка витратили майже 122 тисячі гривень. До річниці дня заснування, одного із найбільших міст України – Одеси, виділили із бюджету 3 мільйони. А у Моршині обійшлись виступом естрадного співака, вартість послуг якого – 23 тисячі гривень.

Тим часом у Чорткові вже готуються до масштабного святкування 500-річчя. Навіть зробили опитування місцевих – яким вони бачать це свято. Та в коментарях люди висловлюють невдоволенням такими масштабами. Пишуть, на які інші потреби можна з користю використати сотні  тисяч гривень.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,