19.04.2024

У 2022 році вступники до магістратури складатимуть предметний тест

Креатор буд

Хочеш бути магістром – здавай тест. Предметний тест зробили обов’язковим для четвертокурсників, які планують продовжити навчання. Окрім складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови, вступники повинні пройти єдине фахове вступне випробування з використанням технологій ЗНО.

Цьогоріч розширено перелік спеціальностей, зокрема із таких галузей знань, як «Журналістика», «Соціальні та поведінкові науки», «Управління та адміністрування», «Право», «Міжнародні відносини». При вступі на такі спеціальності студенти здаватимуть тест загальних навчальних компетенцій та предметний тест.

Для різних спеціальностей були передбачені предметні тести. Для прикладу, вступники, які планують вступати на фінанси, банківську справу та страхування чи облік та оподаткування є загальний предметний тест з фінансів та обліку. Для вступників, які планують вступати на економіку чи міжнародну економіку є предметний тест з економіки та міжнародної економіки. Для психології це предметний тест з психології та соціології. Про це повідомив відповідальний секретар приймальної комісії ЗУНУ Олександр Шашкевич.

Окрім трьох згаданих предметів, студент також зможе скласти тест з права та міжнародного права, політології та міжнародних відносин, управління та адміністрування. Четвертокурсників таке нововведення здивувало. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,